keskiviikko 23. toukokuuta 2012

ProHay Odelma

Kävin eilen Hämeenlinnan Agrimarketissa ostamassa kaneille heinää, sillä olen totaalisen kyllästynyt hevostallilta raahaamiseen mutta, en kelpuuta tavaratalojen heiniä mutta en kärsi maksaa eläinkauppojen hintoja. Niimpä marssin vanhaan, tuttuun ja luotettavaan Agrimarkettiin. Vastassa oli kiukkuinen keski-ikäinen nainen jolta oli tajuttoman vaikea saada tiedusteltua yhtään mitään. Sain lypsettyä naisesta sen verran ulos, että heiltä löytyy kahta heinää ProHay hevosille ja ProHay jyrsijöille. Olin kiinnostunut hevosten heinästä, sillä se on useimmiten laadukkaampaa. Nainen tuomitsi yritykseni ostaa hevosten heinää, eikä kyennyt edes perustelemaan miksi ei. Koitin kysellä heinän tyypistä ja tuotteen sisältämistä aineista, mutta en saanut vastausta. Ostin kaneille ja jyrsijöille tarkoitettua heinää 8kg pakkauksessa jolla oli hintaa noin 12e. Kun tänään avasin pakkauksen, paljastui muovien sisältä kuivattua, lyhyttä ruohoa. En edes kutsuisi heinäksi. Omasta mielestäni heinä on korsimaista, pitkähköä rehua.
Heinä on kanin pääravintoa, joten jos tulee päättää panostanko korsirehuun (heinä) vai väkirehuun (ns. kaninruoka) on vastaus selkeä. Korsi rehu on se, mitä kani todella tarvitsee, mitä ilman ei kykene elämään tervettä elämää. Väkirehu on ihmisen keksimä lisä, jota ilman on kanin mahdollista elää (suosittelen silti kaikille kasvaville ja ulkona-asuville kaneille väkirehua heinän lisäksi). Ensi kertaan aion selvittää miksi ProHay hevosille ei muka sopisi kaneille ja jos totean kyseisen tuotteen kanille sopivaksi, aion ostaa heinän sano myyjä mitä lystää.
Kunhan ihmettelen, miksi palvelualan ammattilainen ei edes yritä selvittää vastausta asiakkaalleen aiheellisiin kysymyksiin? Ja miksi ihmeessä tuo ProHay:n jyrsijäheinä on tuollaista kuraa? Menee oikein tunteisiin tää tämmönen.


8 kommenttia:

 1. Hivenen on kyllä 12e tyyris hinta kuivatusta ruohosta!

  VastaaPoista
 2. Iso kiitos näistä heinäpostauksista! Tiedänpä mistä ostan seuraavan heinäsatsin, tulee hiukan liian kalliiksi syöttää Oskuheinää viidelle marsulle ja kanille (Kilo maksaa siis 2,10€, auts)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää Odelman laatu ja Agrimarketin palvelu pisti niin kiukuks et mun oli pakko räjähtää jossain, mut hyvä jos näistä on apua. :)

   Poista
 3. Oon itse varoiksi ostanut tota Pro Hayn kuivattua ruohoa marsuilleni, kun omat heinät ovat loppuneet. Hieman kyllä kismittää maksaa 12,80€ kahdeksasta kilosta tuollaista silppua, mutta joskus on pakko, kun omat heinät ovat säilytyksessä 100km päässä eikä niitä pääse juuri silloin hakemaan, kun tarve on suurin.
  Marsuillehan säilöheinää ei voi syöttää, niin ainoa vaihtoehto on tämä silppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on toi 12 egee aika järkyttävä hinta... :s mut mä kuulin yhdeltä kasvattajalta mielipiteen että tää odelma olisi marsuille hyvää ja että ne jopa tykkäis? Itellä ei oo mitään kokemusta marsuista.

   Poista
  2. Joo, siis kyllähän jotkut syöttää nimenomaan marsuille tätä ns. ruohoheinää, mutta kyllä meillä tykätään kortisemmasta, kun ovat siihen tottuneet.

   Poista
 4. 12€ järkyttävä hinta 😂 kokeilkaas menna eläinkaupasta ostaa

  VastaaPoista