R.i.p.

"JALLU" Dimitri
Ranskanluppa
Raudanharmaa vk
27.11.08-2012
uros, kastroitu
6,1kg
PET 91,5
Kasvattaja: Pauliina MikkolaSukua:
                    i. C-Boy                               e. Picantto's Navarra
                   ii.Simsalabim                       ei. Picantto's Santa Hana
                   ie. Pippuri                            ee. Pivantto's JaavaJallua mouruttiin, odotettiin ja etsittiin iät ja ajat. Viimeinkin tammikuussa 2009 kruisailin äidin kanssa hakemaan sitä täydellistä jättiläistä kotiin. Ajomatka oli mielettömän hauska, istuskeltiin kaksin, mässäiltiin autossa, juteltiin ja eksyttiin Kangasalan metsiin keskellä pimeyttä. Viimeinkin saavuimme perille hurmaavaan, pieneen kylmäkanilaan. Kanit oli oikein muhkeita ja torkkuivat makoisasti omissa nurkissaan. Sain oman nyyttini kaninalkuja kuhisevasta, lämpöisestä ja pehmoisesta pesästä. Kasvattajan pienet lapset olivat mukana hyvästelemässä Jallua, tytöt tahtoivat myös sisustaa vauvapupun uuden kuljetusboxin, sehän minulle sopi. Paluumatka oli hyvin hiljainen, istuin autossa ja halasin kuljetusboxia. Viimeinkin.

Ensin Jallu asui kanihuoneessa isossa häkissä. Hieman kasvettuaan Jallu alkoi asua häkittä huoneeni lattialla. Aloin seurustelemaan, eikä Jallu tykännyt nukkua öitä yksin huoneessani, seurauksena kapinapissat sänkyyn. Näin Jallu muutti kanilaan. Myöhemmin, vahinkojen seurauksena Jallu sai itselleen kumppanin, kitukasvuisen kääpiöluppa Nasun. Täydellisen parin erotti kohtalo kun Nasu nukkui pois kesällä 2010. Tämän jälkeen seurasi muutto omakotitalosta kerrostalon parvekkeelle. 2011 Jallulle hankittiin uusi ystävä, ranskanluppa Lilli. Jallun oli mahdottoman vaikeaa hyväksyä uutta ystävää elämäänsä ja sen masentuneisuus riisti rintaani aina kun näin sen nököttämässä yksin, tai löylyttämässä kaveriehdokasta. Jallusta ja Lillistä tuli kuitenkin erinomainen parivaljakko. Elokuussa 2012 oli aikani lehahtaa omasta pesästäni. Puolisoni on allerginen heinälle, emmekä löytäneet asuntoa johon ranskat pääsisivät mukaan, joten Jallu ja Lilli muuttivat maalle oikein hyviin oloihin. Loppuvuodesta Jallu löytyi pesästä poisnukkuneena. Lilli asuu yhä edelleen kyseisessä paikassa, uuden, ihanan ystävän kanssa. 

Jallu oli luonteeltaan hyvin rento ja laiska. Herra ei korvaansa lotkauttanut turhan takia. Ihmiset olivat ihania, silitykset nannaa ja ruoka elämän suola. Jallu on ollut aina hyvin käyttäytyvä ja pienituhoinen. Jallu on käynyt muutaman kerran esteradalla viihdyttämässä ihmisiä, mutta ei ole todellakaan ollut estekani. 
"PESSI" 

Aladdin 
Lupparisteytys
Luonnonsininen
16.05.07 - 15.04.12
uros, kastroitu


Pessi oli pitkän tauon jälkeen ensimmäinen kanini, ensimmäinen kani jonka kanssa tutustuin syvemmin kanimaailman saloihin. Pessi oli nuorena poikana oikein topakka ja itsetietoinen pakkaus, iän myötä miekkonen tasaantui ja vakiintui rauhallisemmaksi. Pessi oli todella ainutlaatuinen, enkä voi tuntea mitään niin syvää ja lämmintä kenenkään muun jäniseläimen kanssa. Harrastimme pojan kanssa estekisoja kv suoralla ja vaikealla mutkalla. Pessi kuoli kissan raatelemana puolustaessaan Illusiaa.
"NASU"


Kääpiöluppa
Ruskeasoopeli
Hermafrodiitti
Kasvattaja: Hanna Sinkkilä

Nasu asui Jallun kanssa ja olikin ainoa kani jonka Jallu on hyväksynyt suoralta kädeltä. Pari oli hieman outo mutta ne olivat todella onnellisia yhdessä. Nasu oli hermafrodiitti, eli sillä oli molemmat sukupuolet ja lisäksi se painoi yksivuotiaanakin vain 800grammaa. Näinpä ei ollut kovin suuri yllätys kun se kuoli. Ikävöimme kuitenkin eloisaa pikku lihapullaamme. 
 Kuvassa Nasu veljensä kanssa, Nasu selvästi pienempi, ikää kaneilla n. 6kk
Kasvattajalla"ELLI"


Risteytyskani
Naaras

Elli oli ensimmäiseksi kaniksi hyvinkin haasteikas, mutta myös hyvin palkitseva. Usein se tuli nukkumaan viereeni, kun istuin lattialla lukemassa. Sain Ellin kun olin 7 vuotias.

Elli juuri kotiutuneena